Baby tgok fon dan tv

Hai ibu2..nk tnya bhya x untuk baby yg slalu tgok fon dan tv.?? Sy pjj dgn suami..jdi suami slalu vc nk tgok ank dy..dan kluarga mertua sy suka bawak bby tgok tv..adakah bahaya untuk bby.?? Dan ape kesan dy yee.?? #baby54hari #fistmom

1 Trả lời

tgk fon sekadar untuk vc dgn family ok lg. jgn letak terlalu dekat atau tinggikan brightness. bagi saya kalau baby tgk tv dari jauh dan tak lama takpe lagi. tapi kalau rasa terlalu lama (lebih 10 min contohnya) ambil je baby kejap. cakap nak susukan ke apa. faham kdg family suka bg baby tgk tv. tapi saya akan ambil juga buat la alasan pape. nak larang nanti gaduh pula kan 😅