Makanan pertama selepas pantang 44 hari

Hai ibu2 semua, cuba share ape makanan pertama yg ibu2 semua makan selepas habis pantang 44 hari and bersalin secara normal atau czer? #ingintahu

5 Các câu trả lời

Hye ibu Saya bersalin czer 2x Bab makanan ni sejak lepas bersalin, dalam tempoh berpantang saya makan ja semua yang saya boleh makan… as long as saya tak allergic dengan makanan tu… Masa anak no 2 dia ada g6pd so saya berpantang apa yang dia kena pantang, tu jaa… Pada saya selagi makanan tu sihat kita takda alahan boleh ja makan insyaAllh takda masalah… Masa dalam pantang saya banyak makan durian kebetulan masa tu musim durian…

bersalin czer, mak jaga .. makan ikan setiap hari, lepas 44hari sy xlalu dh ikan, cri ayam terus 😝😝 tp still kontrol mkn, yg mcm seafood2 tu smpai 6bulan sy xsentuh, sbb ada yg kata boleh gatal dlm .. skrg anak 8bulan, alhamdulillah semua sy bantai habis 😝

Sy mkn ja apa2 selagi boleh cuma kunyit, blackpepper mcm tu x mkn dlm pantang sbb jaundice. Fully breastfeed. Bykkn mkn sup2 & lobak putih atau betik mentah(masak dlm sup ayam), bantu bykkn susu ibu. Sy bersalin normal

sy terus bantai ais lps 40 hari and masa dlm pantang pun sy tk pantang sgt makan je benda yg selalu kita makan depan ibu sy je sy menyamar itu tk makan ini konon tkleh makan kalau tk dia bising nnti 😔

dri first day lps bersalin sy mkn je mcm biasa tkde pantang ..lauk raya pon smua mkn cuma tak byk sgt ..sy cuma tk mnum teh sbb angin ..yg lain sy okey