Alahan datang balik

Hai ibu2. Nak tanya ada tak yg alahan dtg balik masa 14 weeks? Saya alahan teruk dr awal pregnant sampai 11 weeks lps tu mcm dh stop and dh ada selera mkn then tiba2 dia mcm dtg balik mual, muntah dgn xselera mkn. Saya risau sgt2 sb dh trauma masuk hospital byk kali masa memula pregnant dlu. Stress sgt2 sepanjang pregnant ni sampai rasa nk give up. Orang kata 2nd trimester akan better tp mcm still xokay untuk saya. #pleasehelp #firstmom

2 Các câu trả lời

Saya sama mcm awak. Minggu 11 dah stop. Lepas kena covid minggu 14, dia datang balik mual dgn tak selera makan. Tak pasti sebab covid ke atau alahan. Huhu. Saya layan je. Banyak rehat okay dan jangan tak makan.

Morning sickness ni bergantung pada hormon individu. SIL saya sampai 3rd trimester tak hilang. Lepas bersalin baru hilang. Cousin saya sampai 2nd trimester je. Saya sendiri takde langsung morning sickness.