Trying conceive

Hai ibu2 mommy2 , doakan saya ye , period lewat 6hari dah , tapi takut nk buat upt , takut kecewa mcm sebelum ni .. Berharap ada rezeki saya dan yang masih mencuba 😔#sbbtkthuhmilketk

6 Các câu trả lời

ubah la dik mindset tkot nk cek upt sbb tkot kcewa tu. mcm keank ankan sgt lah. kta ttc ni kne la kuat. dah biasa dpt upt negatif jd klu dpt lg pun apedehal..cuba lg. ttc lah dgn erti kta sbnr.. ttc bukn tiap kli baby dance pstu hrp upt positif je dik. dah lewt 6hri ptot sbg ttcian da cek upt dah. sng ape2 kmgkinn. andai lah dpt upt samar sklipun kan itu dah ckup beri pntjuk yg mgmbirakn. klu msih negatif pun move on dan repeat balik usaha.

takpe sis, saya TTC dah setahun lebih tapi Allah masih belum beri rezeki zuriat kat saya dan suami. Dah byk kali test UPT tp hampa je. Bln ni belum due period. harap2 bln ni ada rezeki zuriat buat kami. doakan kami juga ya. saya doakan sis dan semua mommy yg tgh TTC diberi rezeki zuriat secepatnya. aminn.

Klu period OK setiap bulan, InsyaAllah positif. Saya pun lewat 6 hari. Pg td cek alhamdulillah double line. Ni scnd pregnancy, yg pertama gugur 27 April baru ni 😢. Mula2 mmg takut nk test, takut kecewa, tapi kena kuatkan hati ya 💪. Semoga result puan positif 🤲

4y trước

Tq 😍🥰 Happy nya double line 😍

isokay awak. saya masa ttc lebih 10 upt jugak test. takut, kecewa, sedih mesti akan ada tapi kena cuba untuk kesihatan diri & kalau ada baby, senang nak jaga² 🥰

itsokay awak, if belum rezeki bole usaha for next. jangan sedih ye

its okay