Anak susah berak

Hai ibu2, anak sya 9 bulan.. suka sgt mkn tapi sgt susah minum susu dan air kosong. Kdg2 sikit je minum pastu dah taknak.. dia asyik sembelit.. kdg2 4 5 hari. Dah penat ulang alik klinik.. doktor ckp jgn asyik bergntung dgn ubat utk berak.. tapi apa yg patut sya buat.. anak taknak minum susu..

2 Các câu trả lời

cuba beri air kosong yang sejuk. anak minum susu apa? mungkin boleh letak dalam botol/open cup/cawan (kalau anak dah pandai minum dari situ, nak bagi yang sejuk pun okay) beri buah-buahan yang banyak cecair, macam tembikai, oren. rajin urut perut, bicycle exercise.

1y trước

Sya dah cuba bgi yg sejuk, tetap dia taknak. Anak minum susu s26 yg purple tu..

Hi. Cuba beri anak buah yang mudah anak membuang macam buah naga ke, buah pisang. Part susu dan air tu nak taknak kena beri. Kalau tidak pun cuba beri anak minum air barli.