Bsp 36 week tak cantik

Hai ibu2.. Ada tak kena tahan duduk wad sebab gdm on diet? . 37 week kena paksa bersalin.. Semalam makan pisang emas dua biji je pkl 5. 30 petang. Buat bsp pukul 8 mlm sangkut 7.2..manis betol pisang tu. Husband kata time nak ambil bsp je jaga makan.. Elok duduk hospital. Nurse pantau makan. Makan roti sekeping pun dah naik 6.7... Tak bersedia lg nak bersalin.. Due date 22/12.#firstmom

2 Các câu trả lời

Dulu nurse saya awal awal dah pesan masa saya sangkut air gula. Dia kata jangan makan apa apa buah berwarna kuning sebab gula tinggi 🥲 Hujung trimester mmg gula cepat spike tau. Sebab tu biasanya masuk 3rd trimester doktor suruh minum air gula lagi sebab perubahan hormon

makanan yg paling sy elak sekarang ialah pisang. manis sgt pisang tu sis. boleh try makan jambu batu dan epal hijau utk kudapan. lg 1,jaga makan walaupun bukan bsp. sy gdm on dc juga.