Kandungan tiada masalah

Hai ibu ibu nak tanya ada tak korang dari first pregnant sampai nak bersalin takde sangkut gdm , hb okay .. semua ok ? Ada tips ?

5 Các câu trả lời

Saya dari pregnant anak first sampai yang kedua ni Alhamdulillah so far takda masalah pape. Walaupun kategori obese pregnant. HB elok, takda GDM. Semua okay Alhamdulillah. Setiap pagi jangan skip ubat doc bagi. Kadang makan kismis. Setiap malam saya minum susu + makan kurma. Ikut badan masing2 rasanya sis😊 Jaga pemakanan & jangan selalu stress👍🏻

2d trước

sis minum susu apa

ramai je ibu ibu takde masalah sampai bersalin. biasanya kena sihat sebelum hamil. kalau sebelum hamil pun dah ada masalah, agak susah sikit. pastikan berat badan ideal, jaga makan, cukup vitamin in shaa Allah okay.

Makan real food. Yg gdm maybe craving manis2. Sy tak ada craving yg manis. Yg penting elakkan makanan selain real food mcm nasi sayur ayam. Elakkan makanan proses.

elakkan makan Manis secara berlebihan , saya obes tapi x de history gdm semua okay normal yg penting byk mkn buah

sy gdm ,, tapi hb sy okay main kat 12 je ..