Cara makan zincofer

Hai. Boleh saya tahu cara betul makan zincofer? Sebab saya dah 2 minggu consume ubat ni & telan sebiji sehari. Tapi baru terperasan semalam, arahan dekat sampul ubat tu tulis 1 BIJI SELANG SEHARI. Takpe ke kalau dah termakan sebiji setiap hari? 🥹 Risau la kalau overdose #pleasehelp

3 Các câu trả lời

Oh iyeke? Sebab sy pun makan hari2. Nurse suruh.. yg makan selang sehari tu untuk org tak mengandung rasanya. Doc sy ajar makan masa perut kosong sbb ubat dapat menyerap dengan lebih berkesan. Dan makan dgn minum jus buah.

tak pa, oke ja selagi puan takda apa2 alahan, muntah dengan ubat tu, sebab saya pun makan hari2. nurse bagi every month, 30 biji utk sebulan punya. tapi sebaiknya puan refer doc la.

Sy pon mkn hari2.. Kena jarakkan 2 jam sebelum/selepas mkn. Kandungan dah dkt 5 bln..