Sedu

hai. bayi saya berumur 2 bulan dan menyusu badan. saya ingin tahu, adakah normal bayi sedu setiap kali selepas menyusu badan. setiap kali bayi saya sedu, saya akan menyusukan bayi saya semula. bagaimana nak hilangkan sedu bayi? bagaimana nak buat bayi tidur di tilam, setiap kali bayi mahu tidur, mesti akan tidur di dada saya dahulu. bila letak je ke tilam, dia akan menangis.

1 Trả lời

yup.normal sis kalau blh biar kan sekejap dia sedu kemudian baru susu kan balik. sy slalu bt mcm tu...nk tdurkan kat tilam plak makesure u ada dekat dgn dia pgang dia atau peluk dia smbil tepuk2 halus.sbb bayi baru lahir dia nk kita sntiasa ada dekat dgn dia maklum lah 9blan dlm perut dgn kita kan.

6y trước

ok sis.. tq info.. 😊