Berat Naik

Hai bakal ibu ada tak macam saya gdm on diet tapi berat mencanak naik . Sampai takut nak makan . Naik sampai 2 kg sebulan . Huhu

10 Các câu trả lời

sy gdm on dc drpd 125kg turun skrg jadi 108.5kg. skrg dlm pemantauan sbb berat turun bnyk sgt padahal sy makan bnyk sy rasa. yg paling bnyk sy makan sayur2 hijau yg bukan jenis karbo. segala craving manis smua sy xlayan sbb pkir kena kawal gula, tkut jadi apa2 kt anak bila sy x control makan. mmg skali makan tu sayur saja stengah pinggan, nasi 1 senduk, dgn protein. klu lapa sy suka standby oren atau jambu batu. kdg biskut kosong, atau roti wholemeal tu je sy makan sekeping. gtu je. kenyang je tp tu laa berat turun 2.5kg dlm masa 2minggu. ni klu next appointment sy turun lebih drpd 107.5 diaorg nk amik darah semula nk check kenapa 😂😂😂

sy pun gdm on diet .. mula2 berat badan sy trun bayk sgt .. dari 68kg turun ke 66kg.. nurse dan doktor da bising ... lepas dari tu sy try pula nak naik kan balik berat badan .. lepas dua minggu naik 2kg.. 🤣 nurse kata meriah berat badan.. sy kata balik ari tu nurse bising berat sy trun .. skrg sy try mkan byk sikit .. 🤣🤣.. tpi lepas tu sy maintain kan balik berat badan supaya tak naik... sis try tukar beras.. makan beras perang sja .. sy masa berat trun tu sbb sy mkan beras perang je .. stu senduk.. tak ambil lagsung beras putih.. insyaallah mmg akn turun berat badan .. pastu minum air putih bayk2 ..

sy gdm on dc juga,tp Alhamdulillah setakat ni berat sy tak naik. cuma nurse tanya kenapa berat selalu kurang dr expectation. sy jawab je sy takut nak makan banyak. lg pun sy dah tak minum manis,nasi pun ambil 1 senduk sekali makan. memang betul² ikut saran doc,sebab takut kena induce bila nak bersalin nanti

2y trước

telur rebus jgan skip makan..doc sy bgtau makan berapa banyak telur pun ok,sebab bukan karbo. tp sy makan sehari 5@6 biji tanpa makan kuning telur. kenyang juga

Saya gdm on diet. Smalam checkup naik 2.7kg dlam masa 2minggu. Nurse dah set date dgan pakar pemakanan next week😅 kadang pengambilan air manis juga boleh buat berat naik. Tapi saya makan semua kuantiti sederhana je. Betul sampai takut nak makan😂 Terpaksa jaga berat balik even badan kecik

sy gdm dc juga..mula2 berat turun, lps tu stiap 2 mgu naik 1kilo, nurse dah bising. dia kata jgn la jaga makan time buat bsp je risiko kt anak nt..sbulan 2 kilo naik ni xtkut bby bsar ke. 😅😅

lupa nak bagitau sis. kalau sy makan nasi sesenduk,mesti makan juga sayur hijau 2 senduk dan ayam @ ikan seketul. kenyang sebab banyak makan sayur,jd pengambilan nasi pun automatik berkurang

Sama macam saya 😂 naik mendadak 2-3kg sebulan terus kena pantau bp tiap minggu dua kali. Tapi bila dah pantau, berat maintain tak naik naik plak 🤦🏻‍♀️

Sy gdm on diet gak. Last checkup naik 1.3kg. Tp sebab bsp sy cantik jer so nurse & doct kata xpe.. Sy makan nasi 1x je sehari.. Tp cam banyak gak naik.

Awak sebulan 2kg , saya 2w 2kg 🤭

2y trước

Yepp saya ada Gdm On diet .. tp alhamdulilah bacaan 6 ke bwh . Nak cantik bacaan , jgn mkn tghari . Lpas 2pm baru mkn 🤭 tp kena thn lapa sikit laa 🥲

Saya seminggu naik 1kg😂