Berpuasa ketika hamil

Hai assalamualaikum semua preggy mommies, mcm mana berpuasa ramadhan tahun ni? Share sikit pengalaman. Saya tadi baru lepas muntah. Tiba2 je mungkin sebab panas sangat 🫠 #firstmom

1 Trả lời

waalaykumussalam. alhamdulillah okay takat ni walaupun baru kena diagnose GDM 🥲 pernah sekali lambat bangun sahur, sempat minum air seteguk kurma sebiji pun alhamdulillah survived 😅 ada hari perasan baby slow ada hari dia aktif. just saya akan make sure at least every 15mins baby akan gerak sekali. kalau perasan baby tak gerak lama, saya duduk/baring and cuba buat kick count dapatkan 10 counts dalam sejam. alhamdulillah takat ni okay.