Selamat bersalin secara operation dek kerana covid

Hai assalamualaikum mommy2 semua. Jaga diri yea dan alert dengan kesihatan masing-masing walaupun kite rasa selesema biasa, sakit tekak biasa, bila check positif covid. Sye disahkan positif covid oleh pihak hospital, tujuan dtg hospital sbb nak chek keadaan baby sbb sye dah mula leaking. Buat swab test naik double line. Bila scan baby, air ketuban cukup2 utk baby dan sye dah ada contraction walaupun sye tak rasa apa2 sakit. Bukaan dah 1 cm. Alhamdulillah sye cepat ke hospital dan baby pon keluar 1 hari awal dari tarikh due date. Sedih sbb sye perlu diasingkan dgn baby. Tengok muka dia pon x dapat. Pihak hospital xnak baby dijangkiti covid mcm mak dia. Mommy2 kene cepat bertindak yea... Jangan tangguh2 ke hospital. Ibu mengandung sgt2 sensetif antibodi dia. Pesanan utk semua. #babyoktober

2 Các câu trả lời

Alhamdulillah. Tahniah awk ! 🥳 Selamat semuanya. Kisah awk sama mcm sy. Ke hospital nk check bukaan, sbb ada keluar tanda lendir. Jd lain bila tahu positive Covid. 1st time sy positive, time pregnant pulak tu. Sy termenung skjp bila nurse ckp naik 2 line terang lg.. 😅 Tp alhamdulillah, sy blh balik.. Sy pilih normal tanpa induce dulu due pun 24/10. Covid 1st stage tkde apa2 symptoms. Tgh kuarantin kendiri 5 hr dkt rumah.. Bukaan pun baru 2cm. Contractions pun tk kuat lg. Doakan urusan sy pula dipermudahkan ye.. Aamin ! 💖

firstly tahniah sebab dah selamat melahirkan. tp yela xleh tgk baby sebab kena covid. sedih juga. tp xpe. masa ni lah nak sihat2kan diri dulu lepas bersalin. fikir positif ya. baby tu xpe. alhamdulillah sihat tu. xde apa. ramai yg nak jaga.