penat/sakit kepala

hai assalamualaikum mommies. saya dah masuk 13w. dari first sampai sekarang saya alahan teruk. saya penat ya allah. saya bekerja. orang anggap saya malas mengada. kak kat pejabat kata dah besar kan tahan la sikit sakit sakit ni. masalahnya kalau saya dapat tahan. saya tahan dah. ni saya tak larat sakit kepala sangat. berat ja kepala ni. cepat cepatla baik rasa sakit dan alahan ni. saya tak cergas mcm dulu dah dan di anggap malas. sakitnya hati saya😌 tunggu lah nanti anak ko pula mengandung. kurang ajar sangat. lain org lain lah kenapa nak bezakan saya dengan dia mengandung dulu. eeeeee penat lah rasa nak berhenti ja kerja. kadang saya boleh tahan. saya tahan la. kalau tak dapat nak buat apa paksa la saya rehat😢#firstbaby

3 Các câu trả lời

same situation sis.. sy dh masuk 14w.. masa 8w mcm tu sy teruk alahan sampai warded.. bos boleh ckp kita manja.. dia siap ckp lagi gatal lagi gatal kan dah mengandung menyusahkan org.. esoknya sy resign tanpa gaji sbb baru masuk bulan kan.. gaji bulan lepas dh ambik.. gaji awal bulan ni je sampai 7hb.. sy tak peduli pon.. dia takde staff lain sy sorang je kerja dgn dia.. benda lain boleh tahan bos.. tp time kita teruk alahan kau boleh borak mcm tu boleh jalan lah.. yg kelakarnya sis sampai hari ni dia call buat2 tanya sihat ke belum.. ubat ada mkn ke.. kalau takde duit beli ubat mari ambik duit lah apa lah.. siap ckp lagi baru2 hamil mmg mcm tu.. sudah lama2 skit ok lah tu.. siap lagi bgthu kalau nk masuk kerja anytime dont worry... kdg2 sis kita kena tunjuk emosi kita jugak utk bgthu org sekeliling apa yg kita rasa... sy skrg org tembak je sy smith.. sorry ler ckp xde adab yg mengandungnya kite bukan dorang.. semoga sis kuat..

2y trước

semoga sis kuat jugak. terima kasih share pengalaman sis. ingatkan saya sorang ja yg lemah gemelai ni huhu jaga kesihatan awakk🥰

awak 13w .. saya 15w masih alahan , biasa lah tu awak , lain org lain alahan dia , saya pun macam tu , org cakap saya lembik lah apalah, saya diam kan je , yg layan sakit ni kita .. awak kena banyak2 sabar taw , jaga diri jaga kesihatan ...

2y trước

thank you awak pun jaga kesihatan🥰

Hmm samaa . Saya pon first baby, rasa dia asik nak baring je . Nak buat kerja apa pon tak jalan

2y trước

kaaaaan. bukannya mengada tapi tak terbawa badan ni lemah ja rasa. bediri lama pun tak dapat nak duduk baring ja🥲