Baby besar pilih cser / normal ??

Hai assalamualaikum harini due date sye tpi bby masih seronok kt dlm . Pegi checkup tdi kne tahan wad sbb bby besar nak lajak date pon doc risau . Sebelum nie czer kalini nk try normal pulak tpi tak boleh induce sbb belom lbih hari kne tggu smpai sakit dlm mse yg same risau berat bby meningkat tpi dgr penjelasan doc klau normal effect lbih pde bby , klau czer sekali lagi effect kt ibu .. Agak² mommy pilih yg mane ?

1 Trả lời

skrg scan berat baby anggaran brp?

12mo trước

dlm 3.7kg mcm tu doc ckp ade risiko bahu bby sangkut sbb bmi ibu tggi jadi doc anggar bby besar lbih 500g atau kurang 500g