berat badan turun banyak di awal kehamilab

Hai... ada tak yang turun banyak berat badan di awal2 kehamilan? saya mula dari buka buku pink pada 15.01.2020 berat 68.7kg sehingga lh ke hari ini 25.02.2020 berat badan saya turun ke 64.7kg.. turun 4kg.. turun berat sebab alahan,loya, muntah.. selera makan lg tak ada.. boleh share pglman mommies & bakal2 mommies tak.?

26 Các câu trả lời

Awl trimester sy trun 6kilo sbb alahan msuk second trimester berat naik sbb dah ad slera tp naik skilo lbih je.

5y trước

Haha btul skrng dok risau berat naik pulak slera mkn pn mnakutkn😅ad je bnda nk mkn..naik skilo lbih pn nurse dah tgur ..

Sama la kita sis..awal2 tu mgkin alahan truk, so xlalu mkan..lpas 3bulan nnty tgok la..naik mndadak plak🥴

5y trước

Inshaa Allah..jaga mkan

Saya pulk berat bdn mkn naik..dlm seminggu 2kg naik sekarang br 9week..alahan teruk jgk nie...

Sama sis..sy berat dari 52 turun 49kg..sampai skg masih tak ada selera mkn..

5y trước

Sya pun masih lg sama ni.. Skrg dh masuk 15 mgu.. Hrp2 mgu2 akan dtg bertmbh baik..

Sy mse awal preg trun 3kg. Alahan dh ok naik smula berat

5y trước

Hrp semua baik2 belaka..

Sy turun 6kg. Warded

5y trước

Hrp semua ok sis..