Tak pantang makan.

Hai, ada ke ibu yang bersalin czer tak pantang makan? Cth makan pedas, mkn semua benda mcm buger ke maggi ke goreng2 if tk bf. Saje tnya nk tahu effect after. Sharing lah #jgnkecam

1 Trả lời

biasa kalau makan pedas ni dia sm ada akan dtg akan alami gastrik bila trlmbat sikit makan..atau paling teruk dan sakit akan alami gerd..gerd kalau kita dh alaminya mmg sgt2 sakit..nk tido xblh..nk baring xblh acid akan naik ke atas. bila sakit mcm mintk.nyawa sbb trlalu sakit..lebih sakit dr kena gastrik..jd jgla pemakanan jgn ambil makanan yg brminyak sgt....makan pedas2... takut nnti alami pedih ulu hati...dan sbgainya..mencegah lebih baik dari mengubati..mg dpmudahkan segalanya..aamiin