Assalamualaikum mommy's.. Siapa ada pengalaman pregnant after miscarriage?

Hai.. 23/08 sy keguguran & lebih tepat kena cuci dkt hospital lepas sah kantung kosong.. 05/10 adalah 1st day period after tempoh pantang.. period last 11/10 and now 22/10 sy cuba buat pregnancy test.. and tgok macam ada samar² double line.. boleh jadi ke secepat tu? Maaf, ni pngalaman pertama sy and miscarriage tempoh hr adalah my 1st baby.. Harap dpt membantu..tq ##ingintahu #miscarriage #pregnant

6 Các câu trả lời

Saya pon pernah miscarriage first pregnancy. Tapi saya gapkan 6 bulan utk second pregnancy seperti yg doktor sarankan sebab nk kuatkan rahim balik. Kalau xde gap mungkin second pregnancy tu boleh jadi gugur lagi. Yg penting kena extra care utk yg second pregnancy ni. Apapun tahniah sis ☺️

11mo trước

ye.. doktor pun sarankan mcm tu juga.. doct bgtau rehat dlu utk 3 bulan.. sy pun mmg gab kan sbb nk bg betul² sihat dlaman dan luaran.. risau juga.. tp masih awal lg utk cek sbb terlalu samar.. jd xnak berharap lebih sbb kita sndiri thu badan kita mcm mana kan.. tmbahan dgn effect ubat yg cucuk msa utk cuci tu, sakit ampai skarang..effect bhagian pinggang🥹🥹

saya tahun ni gugur hujung bulan 3 darah nifas habis pertengahan bulan 4.. hujung bulan 4 period semula.. n then bulan 7 lewat dua hari period cek upt naik double line terang.. skang dh almost 18 weeks

11mo trước

saya xde terlalu berharap.. kdg suami yg terlalu risau.. sebb dia thu sy jenis lasak.. dengan klau sy pegnent, dia yg dpt alahan dlu..hehehe.. yg sblm ni, die alahan, die la beria suruh buat test and mmg positif.. kali ni pun ada tnda alahan tu, tu yg dia mnta cek..tp sy bgtau blum ada apa² lg🤭🤭 sbb xyakin.. tggu la klau betul lmbt period, br test balik

kalau lepas dah bersih takda darah pastuh bersama boleh jadi terus lekat , sy pon pernah miscarriage dan dia akan jadi cepat lekat Alhamdulilah

11mo trước

owhh..ye ke.. tq jawapan.. 🥰🥰

Boleh jadi sis..sya gugur 29/8/2020 lpas 3 mnggu+ +cek naik double line samar ( Clear blue 1-2week pregnant) skrng anak dah umur 2 tahun 5 bulan

11mo trước

ye ke.. alhamdulillah.. kdg² risau juga sbb tahu sendiri ni lasak sbnrnya 😂😂

Ya boleh Lekat Tapi Risiko Sis. Boleh Jadi Miscarriage Lagi.Sebap Rahim Awak Belum Kuat Lagi .Kena Bg Rehat Dlm 3 Atau 6 Bulan ..

11mo trước

iye.. terima kasih.. doktor pun sarankan mcm tu.. cuma skarg tertanya mmg boleh secepat itu ye pegnen balik los keguguran..

sy gugur awal bln 5.. 1st period 13/6..bln 7lwt smnggu,test upt naik double line terang 😅 skrg dah 19mnggu

11mo trước

tahniah sis😍😍😍