Nak tanya ni..

Guys, mcmna ya nak redho.. suami sy dri kemarin kata nak beli fon baru, sy tak faham sebenarnya. Apa sebab nak fon baru, fon lama masih okay. Pstu ni sy call ckp dia dh dekat kedai fon tgh nak beli fon. Sy ni fikir duit, gaji tak berapa tapi nak beli fon bayar tiap bulan apebende tah. Ni nak bersalin anak nak keluar banyak duit nak pakai. Sy dh la tak kerja. Tolong nasihat sy ..sedihh kadang org laki ni tak dgr ckp..dia nak menyesal di kemudian hari ke cane ea.. ad hikmah ke bnda2 mcmni? Dia balik satgi rasa nak patahkan fon tu tp gila la pulak kan.#pleasehelp

2 Các câu trả lời

kdg2 kn kite nmpk je fone tu ok, tpi mybe memory dh penuh, dah lag, bateri cpt mati, nak beli utk kerja. mslh2 lain dlm fone byk je yg kite nmpk mcm ok. byr bulan tu x semahal beli cash la sekali keluar duit. cuma nmpk jadi komitment bulan2. plg mahal pon 2++ kalau dia amek iphone yg latest la. satu lagi, kalau husband amek dtg telco, terus sekali upgrade package line die. contoh umobile, 129 sekali line + phone. mcm tu je. knpe takut sgt rezeki xde ni? selagi husband bgi awk duit nfkh, duit mkn, duit rumah semua dia settle kn, brg dapur ape sume, biar jela. tau ler die manage duit gaji die. nak mudah tkut xde duit nk mkn hujung bulan nnti, awk siap2 mintak duit brg dapur utk sebulan, kalau kata 2minggu punya brg dapur 150, mntk terus 300. duit utk lgi 2mngu tu simpan dlm sampul duit. asing kn siap2. sekrg nya bila husband tu tetibe xde duit, duit mkn still ade lagi, boleh msak dkt rumah. kalau die kate kena krg bajet dkt makan. awk masak je nasi goreng dgn telur hari2. ikan bilis ke tempe ke. biar kan dia rasa mkn benda sama hari2.

awk mintak x duit simpanan utk hari bersalin n nk beli kelengkapan bb nnt.dah bgatau ke duit tu bt mkn n cadang utk sakit demam.beli fon baru bkn blh bt kenyang.mnda mcm ni awk kena terus terang..

2y trước

dah cakap dah ..entah lah dorg ni tak faham agaknya, belum tgok kot harga pampers berapa susu brp, baju baby brp. ni dia dah beli, esok jugak sy nak bawak dia pi kedai baby. banyak duit sgt kan menyampah betul