Linea nigra ???

(gambar contoh dari google) Hi semua mamy nak tanya siapa ada line hitam memanjang mcm ni ya? Mmg semua orng akan ade ke? Saya baru 3 bulan tp mcm dah start muncul line ni tp tak terang sngat masi samar2 panjang dari rahim smpai la atas perut garisan tu. Dia akan jadi makin gelap ke nnt? #firsttimemom

Linea nigra ???
31 Các câu trả lời

msa mngandung anak prtma garis hitam tu gelap btul😂skrg mngandung anak kedua msuk 7 bulan garis hitam tu tk brpa gelap..

suami yg perasan garisan tu.haha .saya dari week 4 mmg dah nmpak garisan dari Pusat sampai bawah Rahim . hehe .

Sy punya yg ni tone masih sme. Stretch mark je bnyk. Nk tenyeh tretinoin kne tggu lps baby hbs breastfeeding.

saya dulu mmg jd gelap tapi lepas bersalin akan slow2 hilang juga,now dah 8 bulan dah hilang garis tu

Anak first nampak betul line nie bawah perut . Tapi yg second nie tak nampak pulak , dah 3rd trimester ..

1y trước

saya pun anak 1st nampak sgt. pekat gelap warna garisan tu jelas. sy dpt baby boy. anak kedua garisan pudar dan warna coklat je.. sy dpt baby girl. xsure ade kaitan tak. maybe kebetulan. 🤭

biasalah.. dh mengandung dh beranak badan kita.. hormon kita berubah lh x mcm zmn anak dara dulu..

Sblum prgnant lagi mmg dah ada. Bila dah pregnant wlaupun baru 2-3 bln dah gelap line tu

saya time pregnant je mesti ada line ni..masa anak 1st haritu pekat..tapi yg 2nd ni pudar je..

i anak dh 6 bulan pun garisan ni msih ada ke arah bawah pusat.ntah bila nak hilang😂

Normal, memg akan ada, tahap kepekatan warna garisan berbeza stp org