Boleh minta pendapat??

Fyi sy dan psngn tidak bersama da. Dan tak khwin pun. Bukan taknak tpi family lelaki tue yang taknak ambk kesah n tak peduli pun. Fyi sy mngndung anak lelaki tue tpi dluar nikah. Both kluarga da jmpa awal2 mang la kluarga pihak lelaki tue setuju n nak sy selamat beranak tpi enta pa masalah tetiba gaduh. Sy tak tahu punca dri awalnya dmna sbb sy dielakkan untuk tau sbb tekanan darah tnggi sy jdi family elakkan sy untuk stress. Tpi tetiba je lelaki tu chat marah2 sy n ckp sy dngn family sy teruk. Pdhl family sy da nak trima lelaki tue sbb dia ayah kepada baby ni. My bad yg tak sedarkan diri awal2. Dri awal mngndung g sy bgtw lelaki tue n ayat prtama dia katakan kepada sy. "sy tak tahu nak buat apa sy blm ready. Sy taknak family sy tahu tntng awak mngndung. Kalau boleh awak gugurkan je la baby tue nanti sy bg duit untuk awak beli ubat gugur" sakit weii tpi bodoh kn sy. Lau pun suda gtue sy tak gugurkan baby ni n tahan smpai perut ni besar dan family sy tau. Fyi sgala gmail pa smua lelaki tue sy pun da d phone sy jdi sy leh cek smua nya. Bukan sy yg mnta2 tpi dia yg sndiri bg kat sy plus pernh dia pnjam phone sy sbb phone dia rosak sbb tue smua bnda penting dia da kat phone sy. Even da berpisah pun skrg sy da deleted smua kcuali gmail dia. Bukan taknak deleted tpi tak tahu nak deleted mcm mna.. Oh kmi bru berpisah da nak masuk 4 bulan. Yg buat sy tak boleh nak pikir skrg ni. Time ni brlaku bru beberapa hri berpisah. Sy kn nak deleted gmail dia kat phone sy tak sngja sy trcek activity kat gmail tue jdi sy leh nmpk pa bnda je dia search. Ya ampun. History dia sblm berpisah smpai la hari yg sy cek gmail dia tu boleh pula dia buka website porn 😭 tak leh pikir la sy dibuat nya. Pa ni both family gaduh n dia tibe2 nak salah kn sy tuduh mcm2 n persalahkan sy n family sy walaupun sy tak tahu pa bnda sbnya brlaku time tue. Dia pula boleh tngk porn time2 waktu mcm tue. Smpai skrg sy rasa mcm sy yg salah sbb bodo pilih lelaki mcm tue. N salah sy juga sbb biarkan dngn mulut manis dia tue smpai nak biar dia sentuh n buat hal2 tak sepatutnya smpai mngndung. Sy mang nak anak ni. Tpi dia da buat hal bagai kata taknak family dia tau gugurkan la. Tiba2 bila sy decide nak putus dia boleh pula act mcm bapa kepada anak ni. Sy geram la. Hmm mang da putus total da sama dia. N bru kluarga sy bgtw hal sbnya yg brlaku waktu tue. Abg dia call kata sy yg bukan2 family sy marah sbb tue gaduh. Enta la. Sy da bahagia da dngn baby ni hrp jer tak trjmpa dia n hrp je dia truskan dngn gaya dia yg taknak anak ni. Sy pun taknak baby sy da ayah gaya mcm tue. For family dia trima kasih je la untuk kata2 yg trsopan untuk sy.. Adakah sy yg salah sbb melebih2? Fyi sy admit sbb berlaku zinah.. Tpi sy tak bodoh nak bunuh baby smpai nak gugurkan baby. Hmm 😔

2 Các câu trả lời

first skali klau Muslim back to Allah..bertaubat lh.sesungguhnya Allah syg kan awk sbb jentik hati awk utk x melakukan dosa kedua utk x gugurkan kandungan.second awk teruskan idup dgn bb sebaik mgkin..jgn berpaling ke belakang lg dgn lelaki camtu.klau die baik dia mampu pk utk bertanggungjawab pd kamu dan ank.InsyaAllah doa pd Allah suatu hari nnt bertemu dgn jodoh y blh bimbing kamu dan jd imam kamu.third..apa y dah jd jgn d kenang..jgn salahkan diri..jd kan pengajaran..idup ni hanya Dunia tipu2 utk kite cari redha Allah.sy doakan smge sis bertemu dgn kehidupan y lbh baik lepas ni insyaAllah

teruskan hidup without him.