Sy dh 38 minggu ini. Tp xda sebarang tanda nk bersalin. 29/10 due date. Jadi nak buat induce. Blh?

4 Các câu trả lời

blh tnye dr. mcm sy 38w 5d dr yg suggest. and sy trme je even sy xthu skitnye cmne sbb org ckp skit induce lg skit brbnding normal. tp mmg btul skit dy mmg luarbiasa skit yg berpanjangan. sakit dy cm nk mati je. last2 sy mntk ubt thn skit. dy cucuk dkt punggung ke paha xsilap. tp lps dy bg ubt thn skit tu rasa lali swngat rasa nak tido je sbb xrasa sgt sakit contraction. 😆 tp ble dh 3cm kene tolak g lr, nak tggu ke 7cm tu perghh swkit xleh bwk bincang. kdg2 rse nk czer je dri awl. tp org ckp czer lg sakit.🥲 sy mntk jgk czer tp dr xnk bg. dy suruh sy brslin normal. tp disbvkan ank first sy xpndai nk teran, dr suruh sy tggu 9cm. 7cm sy dh teran sbb xtahan najis nak keluar jugak🤣. . rupenye baaby nk kuar. lps kuarkan baby rse lega sgt tp skit bab jahit lpstu mmg sakit sangat sbb koyak teruk🥲

saya dh pernah induce, dan baru2 ni bersalin normal tanpa induce. cuma nak cakap normal tak sesakit induce. ikutkan anak no 2 ni induce tp alhamdulillah bukaan cepat dan tak perlu induce. tunggu je nt kalau dh overdue doc akan induce jugak.

2y trước

rajin2 jalan itik hari2

masih lagi saya menunggu kelahiran baby. hari ini last Dr nak pantau tgk baby. next solution tgk macam mana katanya kelmarin.

Induce ats arahan dktr shj.