Beranak normal ke caeser bagus lagi? 🥺

1 Trả lời

Kenapa tanya mana lg bagus ya? I mean mana2 method pun dh bagus Klu keadaan kandungan normal, xd masalah..lebih baik bsalin normal. Cepat sembuh & xbyk pantang larang. Klu kndungan ada mslh, baru dktr suggest utk czer demi keselamatan ibu & bby. Cuma lps tu nk kena jaga tmbt operate betul2. Dan utk luka dlm sembuh pun ambil masa. So don't be too worry abt cara u bsalin nanti. Dktr & nurse know what is the best.

2y trước

sebab ada yg suggest dgn saya beranak czer lagi bagus. kalau branak czer yg dirancang takde rasa contraction sbb takde bukaan. means kita beranak awal lagi dari due.. tapi czer mahal la, kwn saya suggest tu dalam 10ribu ke 13ribu cmtu. czer yg dirancang awal dgn doktor private . bkn czer emergency.. tu hanya utk mengelakkan rasa sakit contraction.. dia pun bagitahu saya, xpe keluakan duit banyak demi utk anak.. utk keselesaan diri kita sendiri . tp tulaa saya sendiri belum merasa sakit contraction mcm mana kann . maaf ye atas soalan saya ni. saya cuma bertanya dan mnta pendapat yg lain 🙏🏼