Slm.nk tnya normalkah najis baby warna hijau? Ank sya bru 2 buln.dia hnya minum susu badan je.

3 Các câu trả lời

ia normal dan tak bahaya.. cuma akan menganggu kenaikan berat badan dan baby tak kenyang sepenuhnya . biasanya najis hijau ni, baby dpt banyak foremilk (susu cair yg mengandungi air) dari hindmilk (susu berlemak, pekat). foremilk ni susu utk tambah air dalam badan, hindmilk lah susu untuk bagi baby kenyang. tips, untuk bf anak. kalau nak elak anak najis hijau sbb kurang hindmilk. kalau payudara bengkak susu, pam atau marmet dulu susu keluar, baru susukan anak. supaya anak dapat hindmilk yang cukup buat dia kenyang.

Maksudnya anak dapat foremilk banyak tu sis. Ada orang biasa akan keluarkan susu 5 minit mcm tu samada marmet atau pam keluar then baru susukan anak supaya anak dapat hindmilk.

Boleh refer poop chart ni