Hi mommies.. nk tnya ada tak mommy yg xmakan ubat klinik tp just makan supplement je?

3 Các câu trả lời

Takde, saya ikut je apa kk bagi sebab lebih lengkap. Kadang kalau nak consume ubat lain pun saya rujuk pada doktor dulu sebab anything happens saya akan cari mereka juga untuk rawat saya dan baby. Kalau awak nak juga consume supplement tambahan, ubat kk still jangan tinggal dan rujuk nurse atau doktor awak dulu. Lagipun ubat kk kan free aje. Pendapat saya sahaja.

Ubat yg KK beri tu adalah mengikut keperluan lengkap bagi ibu mengandung. Kalau suplemen luar, perlu consult dgn dr dahulu. Sebb preggy ni bukan semua supplemen sesuai dgn diri kita n kandungan. Jdi sgt perlu minta nasihat dr sbb takut jdi apa pada kandungan.

Klu mkn supplement w/o consult dgn dktr, apa2 yg jd pd awk mereka tk tanggung. For me, apa yg kk bg tu dh ckup (in case xblh tolerate, get advice from them 1st)..plus amalkan real food utk tumbesaran kndungan.