Bila perlu beli car seat and baby carrier

#firstmom #pleasehelp #newparent hi nak tanya bila masa yang sesuai beli carseat and baby carrier ya? Nanti lepas bersalin keluar hospital selalunya mommies akan dukung baby or letak dlm carrier? And bila nak checkup kat klinik in case baby ada jaundice pon akan letak dlm carrier ya? Sorry saya first time

1 Trả lời

Car seat better beli sebelum baby lahir. Once baby lahir masa discharge tu terus letak die dlm car seat. Lagi safe kt situ. Lgpun kerajaan dah implement kn car seat nie one of the most important thing. Lagi awal ajar baby guna car seat, lagi senang keje awak, x de lah baby dah besar die x nk duduk kt car seat ke apa ke.. Baby carrier. Mcm sy once kepala baby dah tegak, dalam 3 months boleh je guna. Pergi check up baby pun senang kendong sahaja. Tgn kita boleh bergerak bebas. Lgpun kalau baby berat, lebih senang kendong.