Nak tanya ad tak yg kat sini 33 weeks masa berak,berak yg bdarah?

2 Các câu trả lời

saya tak berak berdarah, tapi lepas berak rasa sakit gila! nak jalan rasa susah, sampai rasa nak menangis. saya pergi klinik, doc cakap buasir. saya punya tu terkeluar sikit. pastu doct bagi ubat cair najis, ubat tahan sakit, ubat sapu. doct kata , time pregnant kena buasir tu perkara biasa. tapi kalau sampai berdarah, kena terus pergi hospital. lepas suami saya letak ubat sapu tu, hari kedua macam tu tetiba banyak gila darah keluar! rupanya buasir saya tu dah pecah . and suami bersihkan sampai la darah beku tu takde . pastu letak ubat sapu. now dah feeling better. kalau tak , merana sangat. nak jalan , duduk semua sakit 😭 saya tak pergi hospital sebab saya takut kena drip lagi, sebab saya baru lepas discharged dari hospital sebab diarrhea. tangan kena drip pun tak elok lagi masatu huhuh. tapi kalau kes awak teruk, awak refer terus ke hospital tau tau!😍 masa saya kena tu 32 weeks

1y trước

Thanks. Semoga doa bebalik kpda awk jugak sis.

Saya! Semalam terus ke KK. Dr cakap memang kena hemorrhoids/buasir. Kena on medication dulu. Harap buasir tuuu kecut. kalau tak, nanti masa delivery. Akan kena operate jugak dekat bahagian anus tu. Minta simpang lah. Just Dr kata banyakkan air masak dan makanan sayuran.

1y trước

Dr kasi ubat apa?