Ada tips tak atasi luka kat puting. Anak kuat menyusu sampai luka + breast mmg jenis puting flat 😥

8 Các câu trả lời

Saya baru sahaja sembuh dr puting luka. Sebaiknya sis pergi klinik terus sebab kalau tak dirawat luka akan mjdi lebih besar kalau baby masih menyusu dkt luka tu dan kemungkinan akan ada jangkitan . Dr akan tgk if luka tak bernanah Dr bagi ubat sapu tapi baby tak leh nak menyusu bahagian luka. If ada jangkitan Dr bagi pil utk dimakan. saya suggestkan sis pump air susu utk baby sis or BF kan sebalah yg tak luka . Betul2 sembuh baru bagi BF. Sapuan sya buat tu 2x sehari sembuh dlm 5hr. kalau tak besar rasanya 3hr dah sembuh kot

bolee try beli nippleshield sis..Selain darituu kalau puting Luka,bolee ambik airsusu & sapu dekat puting yang Luka tuu..Contoh puting kanan Luka,ambik airsusu belah kiri tuu sapu dekat puting yang Luka tuu & macamtuu jugaa sebalikny..

Saya sapu Bepanthen ada jual kat Watson. Sapu harini 2 hari mcmtu dh ok. Tp x sesuai klau bg susu/pam masa ubat tu ada pd puting sy rasa so kena basuh dulu.

samalah saya, nipple flat😢 skrg tgh alami luka puting, sakitnya sampai brdarah. mcm mana sis skrg? masih luka ke

2y trước

baby umur brpa? mula2 mmg mcm tu nnti lama2 dh pandai

sy pki medela lanolin cream tu..lega la sikit..

sapu dgn air susu bdan sis. sy pun mcm tu.

sapu minyak kelapa dara

sapu dgn air susu bdan sis.