Hai ..na tanya korang beli brng² bby wktu perut berapa bulan ye? Sy 16w tp blum bli apa² lg .

16 Các câu trả lời

xpa..kita beli ikut bajet kn... bila ada beli...kalau tgh sesak mcmna nak beli..mcm sy dah xbrp excited beli... sbb y ne anak 2nd... kebetulan adk ipar pun baru ja beranak..boleh waris ja baju baby dy.... sbb ikut pengalaman .baju baby ne xperlu bnyk... sbb dy sgt cepat membesar... ada 3 4 helai baju anak 1st sy bru pakai skali dah x muat... so sy tak beli sgt la utk next baby ne .recycle ja apa y ada..

Saya start tau pregnant dah start beli sebab time tu memang ada duit. pastu saya tau nanti memang akan sesak. tapi saya tak bagitau orang takut kena kecam beli awal hahah. nak hampir lengkap dah barang saya beli haritu. sekarang 4months memang tengah sesak tapi lega ada dah barang baby. baju unisex. kelabu,putih, coklat, hijau

12mo trước

awak dh g scan jntina ke?

Saya pun baru 15 minggu tapi kita ni excited la kan first baby. Rasa macam semua benda nak beli. For me beli sikit sikit takpe kot sbb nanti takdela rasa banyak sangat habis kalau beli serentak semua hujung hujung nanti. Saya pun beli 2 3 helai baju newborn yg unisex buat raso raso. Hehe

Saya 17w belum beli apa apa, tapi pada saya kalau sis nak beli, beli je jika dah ada budget. tapi jangan kabor kat orang nanti banyak mulutnya kata awal sangat lah ape lah. Buat je apa sis rasa betul. InshaAllah Allah permudahkan.

Sy plan nk beli bila da tau gender nnti. Tp utk brg2 mcm stroller ke, pampers ke xyah tau gender pn da bleh start beli dh. Xde istilah terlalu awl. Cumanya sy ni x beli lg sbb xtau brand apa yg elok utk nb.. nk research2 dlu bru start beli huhu

Sy beli onlin shopee je. Shopee ada bt live diskaun mlm2. Claim free shipping dlu. Bru grab. Cth sy beli drypers nb 80pcs rm22.

5 month macam tu, boleh beli sikit2 tiap bulan sebab barang baby mahal2 🤣🤣 kalau beli sekali hmmmmmmm 🤣🤣🤣

16 weeks dh start beli, sbb kalau lambat2 takut dh tak larat nk jalan ni 18 weeks pn kaki dh mula nk bengkak

belum beli lg . skrg dh 16w .. tgh riki2 dulu. dh 6buln ke 7 bulan nnty bru bayo . skrg add to cart dulu 🤣🤣🤣

10mo trước

kan.same lah😂

sy masa 18w preparation dah 80%. saja beli awal sebab x nak last minit 🤭