Persiapan buka buku pink di klinik kjaan jika mengandung tak sah taraf

6 Các câu trả lời

saya baru pergi klinik kerajaan untuk buka buku pink di shah alam dia macam nak menakutkan saya dan ada nurse yang ok dia cakap kena pergi jkm dulu untuk sahkann anak tu boleh suggest di mana nak daftar buku pink yang ok? #15/8/2023

Buka mcm mami lain.. Takde beza. Cuma part surat nikah, sis inform yg betul. Takyah risau. Sebaiknya sis call klinik yg bdekatan, ambik appointment & trus bgtau dokumen apa yg perlu. So, tak lah kelam kabut.

pg je sis.. jujur je.. cakap je x nikah lg.. bole bawa family klau takut.. x pergi lg x bgus.. apa2 jd dgn kndungan bole kena charge mnyembunyikan kandungan o. xperlu malu.. utk diri sndiri n anak

pergi saja macam biasa. kalau bawah umur ahli keluarga perlu ada sekali. dia akan tanya mana sijil nikah, ckp takda. dia faham.

Seeloknya call dulu kk explain kt dorg..Nanti mesti dorg bgtahu dokumen apa yg diperlukan..In shaa Allah okok jer tu..

bagaimana jika bg yg mengandung anak tak sah taraf ingin membuka buku pink? apa procedure yg diperlukan?