UPT test 2-3 week, after that nak buat apa ya 😭

Hi! First time mommy here. Semalam upt test tulis 2-3 weeks. Mommy biasa pergi first checkup waktu week berapa ya? Tq mommies 🤍#firsttimemom #pleasehelp

UPT test 2-3 week, after that nak buat apa ya 😭
5 Các câu trả lời

firstly, tahniah sis! 💐 secondly, UPT tu tulis 2-3 weeks, maksudnya pregnancy sis most probably dah 4-5 weeks. first checkup 6 weeks dah boleh mula, tapi better tunggu 9-10 weeks, boleh dengar jantung baby terus nanti. kalau di KK, paling lambat biasanya 12 weeks.

12mo trước

Hehe Alhamdulillah btw, Thankyou awk share tips 🥹❤️❤️❤️

Saya pnya pun mcm ni hritu 19/9. Tpi saya irregular priod. Lmp saya 7/8 tpi scan bru 4w (5/10/23). Kalau awak priod ok, kira dri hri prtama haid trakhir (LMP). Klau msih tertanya² bleh scan dkt swasta sis. Apa² pun tahniah❤️

12mo trước

Sama² ❤️

pls baca balik kertas instruction dlm kotak. 2-3 tu bukan bermaksud kndungan 2-3 minggu. btw nanti if kndungan dh masuk 6-7w dh boleh pergi klinik swasta utk scan kantung kat mana. klu xde budget tgu 8-9w scan sekaligus.

12mo trước

Oh yeke. Baru tahu. Btw tq awak!

hi awak tahniah.. kalau 2-3weeks kat CB tu maybe usia kandungan dlm 5minggu. so bila 6 minggu ke atas boleh pergi scan dah. nk thu usia kandungan, kira dari tarikh harini tolak dengan tarikh first day period yg lepas.

12mo trước

Ohh. Baru tahuu. Terima kasih for sharing tips 🤍🤍

doakan semoga ada rezeki saya ya , saya baru keguguran 🥲

12mo trước

ya , turun darah yang banyak and ketulan . before ketulan perut terlalu sakit and after keluar ketulan tu baru lega sakit perut tadi