38w 3d scan baby 2w kecik

First mom & due date 25/7. Semalam ada check up dengan doctor kk. Masa scan baby size 36w mcm tu & suspect edema (swelling in the head). So lepas tu refer ke pac hosp serdang. Pakar dah check, tak sure so dia panggil boss dia. Dr Ean tu check and kata takde pape yang perlu risau pun cuma next week datang scan balik (kalau belum beranak) untuk tgk growth baby. Kalau okay, boleh tunggu sampai due date. Kalau tak, kena induce. Oh and time baru masuk pac, nurse monitor jantung baby lama dalam 20 min biasanya. Rupanya masa monitor tu nurse ckp saya dah ada dah contraction tapi saya tak rasa sakit pun, rasa baby mengeras or tendang je 🫠🫠 syukur tapi confuse juga Apa-apa pun, saya harap sangat dpt bersalin normal tanpa jahitan 🥲 doakan saya and baby okay ye mommies. Bila tgk husband risau sangat2, saya pun try tenangkan dia. Risau pula kalau husband panic ke apa sbb selalu dia cool je (tk boleh kita dua dua risau terlebih sbb nnt sapa nak tenangkan sapa kan 😂)

1 Trả lời

😂 Alahai... Susah kalau suami pun panic attack..haha...semoga dipermudahkan semuanya wak...kita sama due. 😉 Semoga baby sihat2 je.