Hi ex ectopic pregnancy moms!!! Macam mana try to conceive yaa for next baby?? Boleh share? Any tips kata semangat ke 😁

1 Trả lời

hai puan.. kandungan pertama sy suspect ectopic.. hampir kna operate tp x jd sbb hcg sy drop sendiri... kandungan ke 2, sy ectopic tahun lepas.. kena operate dan buang tube kiri sebab dh pecah.. sy mmg down sgt2 sbb sy ada pcos.. sy pregnant lps buat fertility treatment.. tp Allah lebih mengetahui.. Dr nasihatkn sy rehat 3-6 bulan sebelum start treatment balik.. lepas dh sembuh luka operation tu, sy masih takut dan trauma utk mulakan treatment sbb sy takut kecewa lg.. tp sy dan suami bersama mcm biasa... sy x fikir langsung pasal nk mengandung ke apa, sbb sebelum ni 2 tahun lebih sy cuba tp x berhasil.. tapi Allah bg rezeki tiba2... skrg dh 8minggu lebih.. alhamdulillah baby dalam rahim kalini.. semoga puan pun dpt berita baik secepatnya...amiin 🌹 tipsnya jgn stress2 puan.. insyaAllah ada rezeki lg nnti.. bila tau je pregnant seterusnya nnti puan kna scan awal 5-6 minggu.. bleeding sikit pun terus jumpa Dr.. sbb malangnya ectopic boleh berulang..

6mo trước

hi nak tnya ada mkn vitamin apa2 tak sblm ttc tu ..sy dah 1 thn 2 bln lps buang tiub kanan tapi tak pregnant2..skrg try ttc sbb mak mertua nk cucu .