assalam .ibu² smua mtk bantu tips dan petua klau² ada ank² yg prnh ada enzema kt bby🥹

2 Các câu trả lời

Wa’alaikumsalam.. ekzema ni sebenarnya sejenis alahan terhadap sesuatu. Boleh jadi makan minuman. Boleh jadi habuk2 / berdebu. Boleh jadi sebab bahan kimia tertentu. Boleh jadi juga sebab jenis fabrik yg dipakai. Sama ada diri sendiri atau orang sekeliling. Kena cari faktor / punca meletusnya ekzema tu.. kalau dah severe sangat, bawak jumpa doktor utk rawatan susulan.. boleh jadi sebab ibu makan bahan2 / makanan pemangkin ekzema tu macam kekacang, seafood, produk tenusu etc. kena cari. Farmasi ada juga jual krim utk redakan ekzema

wslm.. sy xde ank yg enzema. tp sy ade follow individu yg anknya enzema. first kne tahu pemknn ank. kalau ank masih menyusu bdn, kite kne tahu ape yg kite mkn. sis blh follow widyana ali yg ade kongsi psl enzema. sbb ank dia enzema, alhamdulillah ank dia dh sehat, bebas alegik. insya Allah dgn izinNya, pasti sembuh.