Ada x yg alami sama mcm sya kena induce di sebabkan kepala baby besar dan berat dah 3.4 kg

Due 19/08 dah kena di bagi tarikh induce 9/08 esok di sebabkan kepala baby besar 100cm dan kepala baby belum turun lagi di laluan lahir...jadi kena tahan wad utk induce esok...ada yg berjaya ke bila induce kepala baby besar ni selamat ke melahirkan ??,, sbb doc nak sya operation sya x nak pula nak juga cuba bersalin normal tu la sya di bagi induce jer...

1 Trả lời

my experience lain. i overdue induce 3x. kepala bby tetap tak turun, bukaan slow. lastly emergency czer.