Baby 19week but look 18week

Doc dkt swasta ckp beby sy dh 19week lebih tapi bila scan ukuran dia baru 18week .. kecik seminggu.. mcm mna nak bagi stable ya. Sy xda masalah hb low, kencing manis kencing kotor darah tinggi apa semua ok . Alhamdulillah sihat n xda mapa masalah.. cuma Doc ckp sy nmpk makin kurus Padahal bila disuruh timbang , berat dh naik 3kg Januari ni banding akhir november tu naik sekilo je .. yg pelik beby kecik seminggu n sy nmpk kurus .. so apa yg berat 3kg tu .. waktu sy timbang berat tu sy dh berak siap² n xda makan lagi.. hmm mcm mna nak bagi badan kita nmpk berisi ya. Sy dari zaman skolh memang kurus nmpk mcm xda isi tapi berat ideal je .. normal je ..ke tulang sy je yg berat ni .. pening memikirkan. Sy bukan kurang makan pun . Bnyk sy mkn nasi buah n sayur ..

2 Các câu trả lời

mmg everytime pergi grow scan dr akan tgk progress setiap anggota baby tally ikut weeks atau x .. cuba awak makan vitamin tambahan dan pernanyakkan minum susu .. boleh survey kat pharmacy apa vitamin pregnancy yang bersesuaian dgn bajet awak .. macam saya dari trimister 1 amalkan vitamin blackmores pregnancy gold and minum similac mom …

cuba lebihkan makan susu n telur pulak. pastu jaga jarak mkn vitamin dgn makanan minuman berkafein susu sume. mkn sikit tp kerap

2y trước

thank youu