Sy dh 7w pregnant tp drh yg brownish tu still kelua. Kjp bnyk kjp x

Dh mkn duphaston and dh refer cac, katanya mkn je dulu and wait till next tca. Sy tkt jd apa2 kt baby since im a 1st time mom. Dh consult bnyk doc,still itu je jwpn dorg

7 Các câu trả lời

betul la tu. nk Dr cakap apa? 😅 mmg kena tunggu sebab nak tengok baby/janin ada perkembangan ke tak. mmg tak boleh nak bagitau terus apa masalah. nanti tersalah diagnose, salah Dr jugak. fikir dan doa yg baik2 jelah. awak pun banyakkan rehat, jgn stress jgn buat kerja berat2

Sama macam saya, week 7 tiba tiba ada darah, pergi scan, kantung ada saiz 1.25 cm. Doktor (klinik swasta bukan KK) bagi ubat kuatkan rahim alhamdulillah sekarang masuk week 8 tak ada dah, banyakkan rehat dan semoga semuanya dipermudahkan🫶

Sama kes saya. Scan ok cuma kne rehat byk sis. Duphaston tu dr ajar tak mkn mcm mane? Mmg kne tgu next scan on 2 weeks sbb nk tau perkembangan janin kalau kejap2 scan xnampk pun beza. Moga kandungan awk ok ye

saya 7weeks dr bagi duphaston makan, lepastu keluar spotting brownish, lepas 4 hari keluar brownish pergi tvs scan, dr sahkan takde heartbeat. 3 hari lepastu turun sendiri.

saya dri 7w spotting, smpai 8w, hampir 10 hari spottting. on duphaston, skrg dh 10w alhamdulilah baby membesar dgn baik🥰,

Baru lalui... 9 week pergi scan blik ada kantung sahaja.. Janin x membentuk.. Kantung pon dah terpenyek😢

Duphaston tu sis makan berapa biji?