Bahayakah ibu mengandung demam dan selesma..saya masuk 37 minggu anak first ada bgi kesn pada bayike

Deman selesma

5 Các câu trả lời

Saya demam masa 36 weeks. Demam saya berjangkit dgn adik beradik, bukan demam yang tiba2. Jadi saya monitor dulu, kalau gerakan baby tak aktif mmg dah standby barang nak ke hospital. Sebab adik ipar saya demam panas seminggu lepastu bersalin. Tapi kes saya, baby gerak aktif, saya pun beransur pulih, dan check up KK okay, kebetulan scan for 36 weeks so nampak baby okay, heart rate okay jadi tak refer hospital. Apapun awak kalau rasa lain macam, better ke hospital. Kena alert dgn gerakan baby, sebab kita dah faham pattern dia aktif macamana

bahaya sis. sya masa preggy anak ke2, saya demam. n masa tu baby kurang gerak xckup 10. sya trus pi hos. hos trus tahan bagi saya admit. dok decide sya bersalin induce ngam2 38 minggu masa tu, xnak tahan lama2 sbb demamkan. takut effect baby.

1y trước

sama lah kita sis..skrg sy ditahan dihospital sbb demam selsma...masuk 37 mggu alhamdulilah bayi sihat..

bahaya sis, tambah kalau da lebih 3hari & sis mmg tgh tunggu masa nak bersalin, better ke klinik la check, takut apa2x .

saya pon start selesema and sakit tekak tapi tak demam. sekarang 37minggu 5hari. tak sure kena g check ke tak

1y trước

belum lagi sis😅 sekarang dah 39+2. ada lagi 5 hari sebelum due. next week kalau tak bersalin jugak mungkin kena induce

sy baru selsema n batuk.anak² dah demam panas ni.risaula takut jangkit juga.sebab hari ni dah 39w 🥺