Boleh makan lemang tak dalam pantang? 🤣

Day 18 berpantang. Dasyat nyaa ujian berpantang time nak raya. Kecur air liur tengok lemang n ketupat palas 🫠 boleh makan dakkk hehe

6 Các câu trả lời

sy anak dah setahun lebih baru mkn. dulu tak mkn sbb org ckp angin la ape la. nk jd cite, dpt mkn terus lupa diri. mkn serimuka dlm ,8 ketul. tak lama lrpas tu rasa x sedap bdn. terus demam. badan jd seram sejuk. skrg insafff. hahaaa. rasa pon secubit dua gitu je. tgk org lain mkn ok je. tp badan lain lain kann. haha

2t trước

Yekee. Ala seram pulak dgr terus demam. Tak boleh tak sihat ni, ada anak kecik perlu di bega hahaha

Tak boleh nak samakan badan kita dengan orang lain. Kena cuba dulu baru tahu. Macam saya takde pape masalah untuk makan pulut. Tak pernah angin. Up to you nak cuba atau tidak.

2t trước

Betul sis. Sy pun macam tu. Tak da pantang semasa berpantang. Sy minum ais badan ok je takda sakit ke apa. Org lain minum kena bentan. Cuba badan masing2 sikit2 dulu.. Yang kata tak skrg belum rasa, nanti dah tua bar merasa tu.. memang merasa la kalau lifestyle tak jaga 😊. Jaga badan dari sekarang, makan supplement untuk kesihatan, kerap bersenam. Baru sihat 😊

Kalau ikut badan saya, memang badan bisa2 lepas makan lemang. Tak berani makan santan dan pulut masa berpantang. Tapi tak pasti badan awak macam mana.

saya makan, buat rasa2. kena tahu badan sendiri tahan atau tak. kalau tak tahu, nak cuba, boleh. tapi kena berani tanggung lah risikonya.

Tak boleh sis sbb nti angin sis masih dlm pantang tu🤭nti sian baby . Hold dulu ye cravings tu

2t trước

Huhu okay sis

Ku mkn je semua 🤣