Hb low (cara naikkan hb)

Dari 11.9 turun 9.9 14w..mcmne nak naikkan hb

51 Các câu trả lời

makan vitamin zincofer yg hospital bagi tu 2 biji sebelum tido. ni doc yg suruh saya buat. inshaAllah naik hb. berkesan kepada saya

utk nk naik kan hb blh mkn,,peria/ikan bilis/telur kampung rebus 2biji setiap pagi dan susu low fat,,cpt naik hb semoga bermanfaat

saya ikhtiar minum calla milk, makan pistachio & masa makan ubat tambah darah tu saya minum dgn air sunquick kosong tanpa gula.

cara sy makan iberet 2 bijik+Vit c redoxon..mkn sebelum tido. alhamdullilah. naik helok smpi bersalin dgn izin Allah.

sis cuba try minum air ni.. saya beberapa hari sebelum checkup amalkan ni hb cantik. sis try yer insyaAllah jadi😅

Saya tak skip langsung ubat iberet. Lepas tu minum pati delima(bancuh buat air). Hb dari 10.6 naik ke 12.4-13.6

sis try mnum susu farm fresh kurma dan mkn jambu batu.. dr awal sy pregnant start Hb sume 11 Naik jd 12.7 tryla

boleh try makan hati ayam atau lembu. saya bagi wife saya makan jambu batu juga. dia juga maman iberet

sis klau xdk kencing Manis sis beli mal tofer dkt pharmacy mkn sehari 2biji....in sha allah Naik hb

Mcm sy mkn jambu batu dan minum jus pati delima menjadi. Makan kerang tk menjadi. Kne try n error