Salam ibu2 saya nak tnya siapa yg darah O @ suami yg darah O ~ pregnant ada masalah HB x??

16 Các câu trả lời

sye drh B+, suami O+ mula2 bukak buku pink hb sye 12.7.. kemudian lme2 makin turun jd 11.. nurse suruh mkn zincofer tuu 2biji sehari.. 1pagi 1mlm.. bila sye cbe buat mcm tuu bdn jd lemau rse mual & cirit birit.. so t'pakse sye skip kdang2 mkn sebiji kdang2 2biji 😅sye ikhtiar laen.. cbe lah beli cordial jambu merah.. hari2 minum dlm 1-2 gelas besar.. klu nk beli buah jambu hari2 mmg tak mampu lah jwb yer.. lpas tuu bykkn mkn bnde yg b'daging.. sblom nie mkn ayam aje.. mkn lah daging masak kicap ke..kari daging ke.. daging black pepper ke.. burger daging ke.. beef steak ke.. lamp chop ke.. jnji ade daging.. 🤭lpas tuu 2hari sblom check up sye ade mkn kerang rebus 1/2 kg.. bila time check up, alhamdulillah hb naik ke 12.1

saya darah O. masa buka buku hb ok dan setakat ni 24w, hb masih ok. cuma sekali ja hb drop 10.3 tapi dah naik balik. banyakkan makan makanan yg tinggi iron sis. boleh beli jambu batu makan dan kurangkan kafein. saya mmg dulu peminat teh ais dan coffee tapi sejak hb drop haritu saya dah kurangkan. masih minum tapi seminggu sekali ja

Saya pun darah O, masa buka buku pink bacaan darah 9, tp sekarang hb dah naik 12. Sy cuma focus makan ubat yg doc kat kk sediakan je. Ubat zincofer n banyakkan makan daging utk stabilkan hb

2y trước

Zincofer tu sy makan sehari 2 kali. Pagi dengan petang

Saya Darah O Tapi Alhamdullilah HB Sy Ok Sis .. Makan Makanan Yg Boleh Tambah Darah Jugak Sis .. Try Makan Ubat Dengan Air Oren Sunquick Tanpa Gula .

2y trước

Sama Laa G Klinik Khamis Ni Heheh .. Enjoy Je Sis Pregnant Ni Jgn Stress² .. Semoga HB Sis Naik .

sya darah O., suami pown darah O jgk.. masih ok jgk hb.. bca buku pink bby mungkin besar akn dpt kuning., tpi nurse sya ckp x semestinya

saya darah o awal buka buku 11 pastu makin lama mkin drop . now 9.2 hmm macam2 dah makan pening dah takthu nk mkn apa lagi #24weeks

2y trước

sma la penat rsa nk hdap g kk 2mgu skli

sy darah o mmg ad mslh hb. plg rndh 8.5. yg latest ni 10.1. xnaik2 xthu knpe. suami sy xtahu drh ape😆😆

2y trước

Sama la kita sis

Sy darah O( ) suami darah O (-), alhamdulillah HB tak pernah rendah.. sbb sy rhesus positif..

saya pun darah o, alhamdulillah hb cun cuma nnti ramai yg cakap bby kemungkinan jaundice je

2y trước

Kan kuning tu redha je la

saya darah b. suami darah o alhamdulillah setakat ni hb comel saja 😇