Bun saya nak tnya .saya baru cek kandungan sekitar 3 Minggu lewat .

Dan dokter kandungan suruh balik datang untuk kontrol .mesti datang tak Bun Sebab saya takut selalu USG bahaya buat janin .usia kandungan 14 weeks

3 Các câu trả lời

3 minggu lepas tu doktor ada scan sudah tak? kalau sudah, dan tak ada apa2 masalah, boleh je minta tak mahu USG untuk next appointment. kata pada doktor, mahu scan bila betul2 perlu sahaja. selalunya paling kurang akan scan 2 ke 3 kali sepanjang pregnancy. sekali sebelum 12 weeks untuk dating scan, sekali lebih kurang 20 weeks untuk anatomy scan, dan sekali lepas 36 weeks untuk tengok kedudukan baby.

USG tak bahaya. Saya dulu awal kehamilan dari 6-14w 2 kali seminggu kena cek sebab kandungan berisiko. Bila doktor suruh tu cek je sebab dia lebih berilmu dari kita yg takde ilmu kedoktoran

usg xbahaya.. yg bahaya tu xray