Buai waktu siang

Dalam ni ada tak ibu² yg tidurkan anak dalam buai? Mcm mana ibu² bawak baby ke klinik setiap kali nk checkup ye? Andaikata kebetulan anak tgh mengantuk,bagi susu taknak,dukung taknak,asyik meraung je sbb nk tido,ibu² buat mcm mana ye? (Anak tak nak didodoi,nak buai je). Sy ada appoinment utk anak dkt hospital nanti,tgh rungsing mcm mana nk tenangkan anak kalau dia tiba² mengamuk. Sbb ada pengalaman dh time pergi klinik,dia akn mengamuk sampai la kita naik kereta sbb dia boleh tido dlm buai/dlm kereta yg bergerak je. Hospital plk giliran menunggu lama,mohon ibu² bantu sy. Bagi puting pn dh x de guna kalau dia start mengamuk #pleasehelp

8 Các câu trả lời

bby dh brapa bulan?? mungkin sis kena ajar dia duduk dlm baby carrier.. kat rumah dodoikan dia dgn baby carrier.. baby carrier yg jenis dukung kat dada tu.. kot laa dia selesa kalau mcm anak sy siang2 pon tido berbuai.. tapi stakat ni kalau gi klinik bby start nangis sy bgi susu dia ok je boleh bgi kerjasama tggu giliran.. tiap kali appointment sy mintak nk dtg kul 2petang.. kalau pagi2 mmg ramai org menunggu pon agak lama.. kalau dh kul 2petang tu org tak ramai sgt menunggu pon x lama.. mintak dgn nurse nak dtg appointment kul 3petang ke biar x ramai sgt org

baby saya start 2 bulan dah pakai buai but siang sahaja, malam tidur katil, cuba buat mcm ni, bila baby dah lena tidur cuba pindah baby keluar dari buai. saya mula2 pun buat mcm tu jgk, so far xde buai pun ok ja. cuba tukar pattern dodoi, Kalau baby xnak pattern tu tukar cara lain pulak, tukar sampai baby ok. saya buat mcm ni, kalau baby still ngis tukar cara lain...

Anak sy siang tido buai, malam je tido atas katil. Kalau naik kereta lagi la cepat tido 😂 pernah jugak dia mengamuk nk tido waktu 1bulan lebih haritu, balik kg tak bawak buai lagi mengamuk, so dodoikan dia cara badan kita ke depan ke belakang cmtu 😂 tapi anak sy kalau kt hospital atau klinik memang tido tak sedar apa sbb dia suka sejuk 😂

1y trước

cara pegang camne ye time dodoi tu? cara berdiri atau baring?

kalai sy baby tido buai time siang malam tido atas katil je.. so bila keluar baby still boleh tido walau x de buai.. tp baby x boleh bising or dengar budak lain nagis nanti dia akan ikut nagis.. biasa masa tunggu giliran sy akan tunggu dalam bilik menyusu sambil kasi nenen kat baby.. biasa baby behave sikit kalau kasi nenen

Cuba pegang “tiger on tree” tu dekat page baby language ada.. tu bukan utk tidur je utk tenangkan anak yg menangis jugak. Moga dipermudahkan urusan ibu ya ❤️

Anak saya siang je buai malam tido bawah, Alhamdulliah ok . Kalau tkde buai pun ok. Cer sis bawak dia jalan" kdg budak buat gitu nnti dia tido sendiri

kalo saya pakai stroller.gerak2 kan stroller tu..pengganti buai.

park