Coretan Hati

Dah nak 2bulan period tak dtg. Test upt asyik negetif je. Perut asyik kram2, pening kepala, sakit pinggang. Breast pun kdg sakit. Minggu lepas ada balik kg. Kakak sedara ckp if nk tahu kita pregnant/tak. Cuba baring luruskn kaki, then letak ibu jari di bawah pusat. Kalau berdenyut. InsyaAllah ada. Lepas 2 hri blik rumah, cuba buat mcm tu. Ade denyut2 nya. Tp tak boleh nak excited sgt. Sbb bila test upt asyik negetif je. Tunggu habis bulan ni. If tiada period baru p klinik. Doakn saya, siti nadia bt abdullah dan pasangannya dapat memiliki cahaya mata pada tahun ini. Amin.

6 Các câu trả lời

saya pun centu sis .. 2 bulan tak datang period ingatkan pregnant , beli upt check negatif , rasa sedih sngt , husband ckp sabar cuba lagi 😢 then mertua ajak pi mengurut dkt bidan kampung , mengurut kali ke 5 rasa nya , Alhamdulillah bulan 11 saya beli upt check double line 🙂❤️ sekarang 16w6d 👶 saya doakan semoga ada rezeki sis yaa , ikhtiar dan berdoa ❤️

5y trước

Alhamdulillah syukur. Semoga mommy n baby sihat walafiat. Tq sis. InsyaAllah ada rezeki sya. Amin.

Yg berdenyut tu nadi kita. Bukan tanda pregnant 😅 Nak tahu pregnant or x buat upt ye sis. Selang seminggu kalau still xperiod boleh try upt lagi. Semoga ada rezeki sis

5y trước

Nadi ke? Slalu dengar bidan2 kg kata lau denyut2 bwh pusat tu rahim kita ok. Means kedudukan rahim tu betul. InsyaAllah ada rezeki saya nnt. Amin 😊😘

Tu nadi kita sis..ada ramai jugak yg anggap detak nadi tu jugak jantung baby, padahal tu nadi kita sendiri

5y trước

Tkde terfikir pun kesitu. Slalu org2 tua/bidan ckp nk tahu rahim kita ni terletak elok cuba check cara mcm tu. Kalau denyut, rahim ok. Semoga ada rezeki saya nk menimang cahaya mata tahun ni. Amin. Terima kasih sis.

Jgn stres sgt sis...klu stres hormon xstabil jgk...g klinik cek...kdg tu disebabkan kndungan luar rahim

5y trước

Tq 😊

Denyut2 di perut ialah nadi. Cuba test upt lagi Semoga sis dikurniakan zuriat aminn

Jgn stress

5y trước

InsyaAllah tak stress. Tq sis 😊