Sedih sangat

Dah masuk 38w..baru lepas gaduh dengan adik beradik..menangis non stop..tapi takde sape faham perasaan ni..bukan minta disanjung sebab mengandung..tapi minta dihormati dilindungi pun susah..salah ke kita menangis takut baby dalam perut ikut sama..tapi dah tak tahan sebak sangat..takde sape nak ajak bercerita pasal ni..takut kalau menangis non stop effect baby dalam perut..#firstmom

8 Các câu trả lời

sya fhm Dan sye pun lalui . mak sye sakit . kaki Bru leps kne potong seblum puasa aritu . sye urus mak sorg2 dgn keadaan pregnant + Ade anak sulung yg baru setahun lebih . penat emosi , penat fizikal , semua penat . Ade akk dueorg duduk rumh makabah juga , tp diorg x bantu pun . sye smpi skrg x tegur spe dgn akk kandung sendiri ya . bukn sebb diri ni baik sgt , tpi terkilan npe buat mak sendiri mcm tu ? sedgkn sme sme menumpang duduk rumh makpak walaupun da kawin . sye 14/5 aritu Masuk ward 6hari ya . sejak tu sye x urus mak dah. sye tlg sikit2 je . sebb ape ? sebb sye da nk bersalin pun diorg masih buat x thu . kecewa tu xpyh ckp la . sye bukn nk putuskn silaturrahim . tp sye nk diam je .syexnk ckp pape . sye sakit hati , sye makan hati dgn perbuatan diorg . sye x amek pedulik da psl diorg . skrg sye tggu mse nk bersalin je . harap mse pantang pun sye kental . kesian dekt mak sebb kaki da tkde , tp anak2 x nk urus .

4mo trước

Semoga tabah ya sis..semoga kuat hadap ujian ni..kita perempuan kita mommy kita kena kuat

hm sme sis saya bru gduh dngn adik brdik mak ayah lagi sbb kn saya bckup suami bnda yg btul🥲adik saya guna moto smpai kena sita then saya pn dlm msa sma kna cri duit bwk kluar moto hrpkn adik sya kerja pn x ada mk ayh sya lps tngn and sya lagi 2 mngu nk brnk duit pn ckup2 untuk smpn brnk dngn rumh lagi nk kna byr ...rumah sja pn dh 700🥲gaji laki mkn basic sja ot dah xada...smn atas nma suami sbb bgi moto untuk pnjm tpi last2 smua prli saya ckp kami mrungut kdkut bnda kcik nk bsar🥲kalau xbwk kluar mcm mna sya nk ada moto duit pn ckup2 mkn🥲smpai trfikir blm redy nk ada ank kalau komitmen xstbil emosi pn tk stbil tkut saya meroyan bila ank kluar plk fikir hal2 duit lagi🥲

4mo trước

Sis lepas ni jauhkan diri dari family ya. Tiada siapa yang faham selain diri sndiri. Xpaa jarakkn diri xslaah. Hiduplah atas aturan sndiri sy pn rasa lega bila jarakkn diri dari fmily xsakit kepala beza mak ayah toxic tp rezeki adik beradik sangat bertimbg rasa . Suami pn baik. Berpindahlaa sis inshaAllah semoga ad ruang utk berbahagia

Saya pun sama , 37 weeks dah , i decide cut off semua orang termasuk family sebab nak jaga mental health , nama je darah daging tapi suka menjatuhkan sesama sendiri , lebih baik focus dekat diri sendiri and jaga hati sendiri , if benda tu memudaratkan , lebih baik terus jauhkan diri dari orang toxic walaupun keluarga sendiri , dulu terlampau fikir pasal apa orang cakap nanti tapi sekarang kita amalkan sikap pergi mam sebab dah penat sangat hadap manusia yang perangai entah pape , and rn i happy dengan hidup i sebab dah cut off toxic people

4mo trước

Betul tu..saya pun tengah try cut off org toxic mcm ni..tak kesah family ke apa ke..ingatkan kita mengandung dorang happy tapi mcm ni dorang buat kita

Pada mommies2 yang mengalami masalah atau diuji kewangan. Sy doa Allah permudahkan urusan awak semua. Insyaallah rezeki awak semua luas seluasnya. Positif kan diri , banyakkan zikir & doa dekat allah. Beri rezeki yg cukup , berkat & baik untuk ku & anak & suamiku. Memudahkan & lancarkan segala urusanku. Yakin pada allah insyaallah tak ada yg mustahil. Perancangan & rezeki allah sentiasa ada.

4mo trước

Terima kasih ya

sy sedih baca komen2 mummy2 dalam ni.. semoga dipermudahkan urusan kita semua dunia akhirat & byk2 kan bersabar, solat & doa byk2 dekat Allah.. semoga Allah ganti kan yg lebih baik utk ujian2 yg kita hadapi.. Aaammiiinnnn YRA..

mmg emosi kita mudah terusik tmbh2 bila pregnant. tp jgn terbawa2 sgt...sbb kita nk guna tenaga utk bsalin lg. so bg sy klu ada perkara yg buat kita susah hati, talk to husband. sbb dia paling dekat.

syya baru lepas gadub dgan suami, dann sya sngat sedih Bila dengar suami cakap smoga siaa mati masa bersalin 😭 , sya hnya mampu mennangiss.

4mo trước

Tak baik cakap mcm tu..saya harap awak confront suami suruh dia minta maaf ya sebab tak baik cakap mcm tu

sis bnykkn bsabar...dan fikir positive...slalu istifar ya....

4mo trước

Thank u ya sis