Ade geng tak mummy2 due sama. 24/3 dah 38w tapi takde tanda2 lagiii nii

Dah berapa harini kerap buang air besar rasa perut memulas. Risau pulak. Sec baby! First bby dulu terus cntraction. Risau sec bby ni lain2 kan tanda

12 Các câu trả lời

Sama due kita 🤩24/3/24 Sama jugak anak 2nd.. Ade jugak rasa2 baby makin kerap mengeras skrg 🥲 Hopefully bersalin waktu due tarikh lawa tu 😂 Niat nk merasa la puasa.. Atleast takdela ganti sampai 30 hari 😆 Tp itulah kita ni menunggu masa je.. . Dulu anak 1st sy turun tanda lendir campur darah sikit then sehari lepas tu baru start contraction.. Contraction lama jugak.. Keluar darah jumaat bersalin ahad 🥹 Trauma masih ada tp tiba2 nak tunggu masa bersalin anak 2nd dah 😆 hahaha

due sy esok dah 9/3 baby masih seronok lagi dah penat dah pujuk. ikutlaa dia nk keluar bila ii asal selamat sudah. mamanya sudah majokk nak pujuk. petang kemarin pergi PAC cek bukaan baru 2cm & harini dari pagi sampai skarang ad keluar lendir darah. doc cakap keluar darah tuu biasa bila cek bukaan. cuma kena alert gerak baby & air ketuban. sampai sekarang takde sign baby mengeras ke contraction ke apa ke. baby pun siap menari nari lagi dalam perut 😮‍💨

6mo trước

Saya due 14/03. Sama laa smpai skrg xde tanda2 nak kluar lagi baby. Tapi gerak aktif jee. Hari hari duk pujuk bila la nk keluar ni dik.

Sy 2nd baby 38w4d haritu dah selamat bersalin. Hehe. Baby bg tanda kurang gerak je. Sy pergi pac terus kena tahan. Contraction pon tak sampai sejam terus bersalin. Nanti mommy kena alert tau. Sy ni mujur ikut ckp husband sruh pergi cek bila baby kurang gerak. Klau sy dduk je rumah mau terbersalin dkt rumah haritu 😅

7mo trước

sy kurang gerak jga..tp doktor ckp sbb kncg kotor.. slang 1 hari pecah ktuban n branak

saya due 22/3 tanda2 tak ade apa yg keluar lagi , tapi tuh lah perot keras, baby x berhenti bergerak, tapi makin slow dah bergerak,. tapi tetap sakit ngilu terasa kt kaki kt pinggul kt punggung kt bontot kt perot ,

Sama la saya 2nd baby due 23.3 tp sampai sekarang belum keluar tanda. Anak first dulu overdue so harapnya tak overdue lg. trauma kena induce. Teringin nak merasa natural contraction 😂

sy due 19/3..xde tanda2 apa pun jugak lagi..dh buat exercise pakai gym ball, squat n weekend ni nk jalan pusing 1 mall😂...

sama lah due 24/3 jgk ank ke 2..kne srah diri 24/3 ni doc bgi trikh..smoga kita smua diprmudhkn urusannya.

6mo trước

Wahh dpt date serah diri.. saya esok ni cek up harap apa la kputusan doc n misi.. smoga dpermudahkan urusan kite ye mummy 🤲🏻😩

due kta sbelh je sy 23/3 miss v dh start sakit ad rse sengugut kjp2 dh start sakit pggang

6mo trước

klu dh dh kluo lndir brcmpur drah kna g hospital tu sis jgn tggu lg

sama la due kita😂tapi baby masih seronok dlm perut xde lngsung tanda2 nak bersalin

Saya due 15/3 sama jugak takde tanda2 lagi nie, baby 2nd