Salam ,sy pregnant dh msk 21 week....tp nurse kk ckp sy ade protein dlm urine.mcm mn nk mengatasi

#Cr mengatasi nye

3 Các câu trả lời

kena jaga pemakanan...puan kena kenalpasti dan tahu makanan apa puan ambil tu tinggi protein or tidak..tentang nak tahu ia protein or tidak puan kena try google cari maklumat ttg makanan apa ada protein dan perlu makan sikit shj pengambilannya semasa hamil. .contoh mcm kakipa sy dlu dia alami protein tggi ms pregnant sbb dia suka makan sardin dlm tin.lauk lain dia tak lalu nk mkn tp sardin je dia nk mkn ... jd dia kena elakkn makan sardin..selain tu dia suka makan udang dan seafood yg lain...yg mana sumber protein nya tggi juga.. try jaga pemakanan..bykkn sayuran dlm makanan..try ikut piramid makanan tuk dptkn makanan sihat..makan dlm portion yg sikit tp kerap... supaya perut tak masuk angin .mg dpmudahkan segalanya..aamiin .

2y trước

sama2 kasih 😉🫶🏻

sebelum pergi KK, minum air mineral 2 botol kecil dulu dari bangun tidur sampai sebelum ambil sample air kencing tu. saya haritu pun sangkut protein dalam air kencing, bila minum air banyak dah okay dah

2y trước

tq

Amal air barli & air kelapa segar

2y trước

Dengar dari mana x boleh minum? saya sblm tau preg smpi lah preg 2nd trim klu rasa nak minum air kelapa sy minum je. Ok je, xde apa2 komplikasi. Yg ptg minum jgn smpi xingat dunia..