batuk

cmne nk legakn batuk baby 4bln...dh g klinik..klinik xbg ubat batuk...sy dh buntu..cm2 cara dh buat..paki mintak dgn bwg putih..tp still batuk smpai mlm xleh nk tdo...batuk smpai muntah2...kesian tgk..smpai xde suara dh sbb batuk sgt2...tlg share mummy2 yg pernah mengalami situasi cm sy...plzzzz???

4 Các câu trả lời

Ada selesma x? Atau batuk saja? Baby kecil mmg x dibagi ubat batuk. Dulu anak sy bwh setahun kerap selesma and batuk. Lepas tu sy bagi mkn appeton baby drop. Dh takde batuk or selesma lagi. Klu baby kna selesma, guna nasal spray dan sedut keluar hingus. 2-3 kali.

Beli nasal spray (contoh jenama, Pureen/Sterimar) atau ubat titis hidung. Ada jual di farmasi. Tinggikan kedudukan kepala bayi. Kalau ada selesma, beli penyedut hingus, jangan sedut guna mulut, kerana mulut kita ada bakteria dan akan terukkan lagi keadaan anak.

bgi mnum air suam ckit2.. ltk ubt kt dada.. mmg dktor ckp xbleh bgi air kan, tpi smpi dia skit tekak mcm tu skali. bgi je ckit2

Use baby balm