Normal ke anak 2 tahun suka jalan tiptoe ? Sbb ada baca yg tiptoe ni tanda awl autisme betul ke ?

Cara jalan tiptoe

5 Các câu trả lời

2 tahun still okay. Cuma banyakkan tegur dia utk jalan biasa balik. Jgn biar lebih dr 3/4 tahun. Anak sedara sy dh 4 tahun jln tiptoe. Tp tak autisme pn..terikut abg dia..abg dia dh 9 tahun..takde autisme. Cuma skang kaki dh keras..kena fisio..anak sy pn terikut2 dulu tp sy kerap tegur..tegur elok2 jgn marah dia hehehe

1y trước

terima kasih❤️

Kena kenali anak dan perhatikan dia tiptoe sbb apa. Ada budak sejenis penggeli or tak biasa pijak sesuatu permukaan dia jd tiptoe. Atau dulu dia belajar jalan menggunakan walker. Yg tu mungkin situasi biasa. Yg tak normal tu kalau dia selalu tiptoe tanpa sebab atau sentiasa tiptoe

kena ubah tu. mungkin dia terikut kartun ke atau sape2. anak saya autism memang dari 2 tahun suka jalan jengket2 sampai skrg 5 tahun pun ada jugak tapi dah kurang

insha'Allah x sis.. anak saya pun gtu dulu.. dh 9 thun pn.. adik saya pun sama.. dh 24thun.. insha'Allah xde pa2

kene tegur