Anak tolak nasi, mknn berat

Buntu dh sy skrg ni.. Anak sy skrg 1y 8m tk nk mkn nasi langsung. Dh sebulan mcm ni.. Roti tk nk, mee tk nk semua benda tk nak makan.. Susu je kuat minum.. Lebih suka mkn kerepek lah papadom lah 🤦🏻‍♀️ Btw anak sy tgh tumbuh gigi dh nk penuh semua tinggal yg geraham je otw keluar.. Berat dia pun tk smpai 10kg lg sebabnya dia dri 6 bulan dh tumbuh gigi mmg teething je manjang smpai skrg 1y 8m.. Baby mmg mcm tu ke lagi2 bila tgh tumbuh gigi geraham? Bila buatkn finger fruit dia baling semua makanan tu tk makan pun 🤦🏻‍♀️Mama is buntu nak.. Bila tk makan lapar. Bila lapar meragam je manjang kdg smpai mama burnt out nk mengamuk je haihhh 😭 Mama mama semua yg berpengalaman hadap baby mcm ni please tolong sy.. Dh buntu sangat2 dh skrg 😭😭 #bantujawab #firstmom #SeriusTanya #ingintahu #newmom

2 Các câu trả lời

anak saya yg 1y ni pun kerenah tumbuh gigi boleh tahan jgk sis mengamuk juga la saya , saya bg je dia apa dia nak tapi selang2 dgn ayam goreng ke , bubur ke sbb tgh tumbuh gigi ni gusi sakit , dia lapar dia makan taknak sudah janji kita dh bg , plus anak saya pun underweight keje nak menyusu je.

2mo trước

Samalah kita sis.. Selit jgk ayam sikit2 daging kdg selit jgk sayur.. 2 3 suap je makan pastu tk nk dah.. Faham sgt2 rse nk mengamuk je kan tp sabar jelahh 😌

Anak bila mula makan akan sampai 1 tahap dia taknak makan… Masa tu kita kena perah otak olah makanan bagi anak makan…

2mo trước

Dh perah dh sis mcm2 jenis menu dh buat semua byk buang je dri makan..