sampai umur berapa bayi dibedong

bun. bayi dibedong biasanya sampai umur brpa ya? bayi saya umur 3minggu dibedonh suka ga betah ngulet2 mlu ngamuk. tapi kalo gak dibedong anaknya ngulet2 mulu suka kaget2an dia

130 Các câu trả lời

aku cuman sehari dibedongnya bun😁 bahkan sampe skrng masih kagetan klo istilah sunda sih 'ceuli lentaheun' usia babyku 3bulan 7hari

Anak'ku Seminggu bun di bedongnya Full.. Abis itu seminggu'nya lagi ya di bedongnya hanya abis mandi saja setelah itu di buka lagi,,

dibedong itu tujuannya biar anget bun.. liat anak bule, kan ga ada yg dibedong.. gedenya pada cakep2 kok..

Bayi saya sekarang usia 2bln 20hr masih d bedong dri tdur pagi sampe bangun... Udah selama itu doang sisanya baby gamau diem

Anak ku udh 2 bulan masih d bedong tujuannya supaya anget aja soalnya jaman skrg ga boleh d bedong kata dokter nya

ank pertama sy wkt itu smpai sbulan,,tp dri lahir dibedongnya badan smpai kaki aja g kenceng,,tangan nya ga ikut dibedong

6y trước

iya ank saya ngulet trs. dibedong juga suka ngulet tenaganya kuat. baiknya gmn ya bun

Segitu juga udh cukup bun mending dibebasin aja biar bobonya nyenyak dri pada dibedong nnti nangis trs kn kasian

Baby ngulet bukan'a bgus ya bun, klo dlu baby ku di bdong smpe umur 2 bln, soal'a dy klo di bdong bobo'a nyeyak

Aku aja 2 bln kadang kalo mlm kan dingin jadi dibedong trs kalo dia kebangun minta lepas bedong ya saya lepas

anak saya dua duanya ga pernah di bedong dr lahir

6y trước

makasih bunda infonya